15 січня 2014, 08:35

У смт Новосвітлівка Краснодонського району відбувся тематичний захід «Думи мої думи», присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченко.

Фото РДА

Президент України Віктор Янукович неодноразово наголошував на важливості сучасної інформаційної форми популяризації спадщини Тараса Шевченка. Особливо актуальною він вважає цю роботу у зв'язку зі святкуванням у цьому році 200-річного ювілею зі дня народження Великого Кобзаря. В рамках святкових заходів з цього приводу 13 січня 2014 року в смт Новосвітлівка Краснодонського району відбувся тематичний захід «Думи мої, думи».

У заході взяли участь заступник голови райдержадміністрації Ольга Терент’єва, Новосвітлівський селищний голова Станіслав Щербаков, робітники закладів культури, бюджетних установ та громадськість.

У рамках заходу всі присутні ознайомились з розгорнутою тематичною виставкою-експозицією «В сім’ї вольній, новій». Ведучі свята провели історичний екскурс життя і творчості поета, навіювали ті часи, розповідали про важкі моменти для Тараса Шевченка, про те, що він не зламався, боровся за свою думку, своє слово і свою волю.

Закінчився захід відеопоказом фільму «Шевченко» про життя і творчість Великого Кобзаря, генія українського народу.

«Тарас Шевченко назавжди залишиться в пам'яті українського народу сином України, його творчість була повністю присвячена нашій країні та людям, які народилися на українській землі», – звернула увагу присутніх заступник голови.

Також Ольга Терент’єва зазначила, що творчість Кобзаря нікого не залишає байдужим, його поезія дозволяє людині задуматися, помріяти. Він залишив велику історичну спадщину, адже за його картинами і творами можна отримати чітке уявлення про той час і те життя, яке прожив поет.