16 січня 2014, 08:35

Літературна вітальня до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка пройшла у Старобільську.

Фото РДА

Президент України Віктор Янукович відзначив, що підготовка до 200-річчя від дня народження видатного українського поета, письменника, художника, громадського діяча Тараса Шевченка має бути всенародним рухом, який би продемонстрував єдність влади і громадянського суспільства. У рамках святкових заходів у читальному залі Старобільської центральної районної бібліотеки 15 січня 2013 року пройшла літературна вітальня «Живий для правнуків – безсмертний для нас».

У заході взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Немірський, представники райдержадміністрації,громадськість, учнівська молодь, творча інтелігенція, ЗМІ.

Наголосивши на важливість відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, Юрій Немірський зауважив, що у росіян є свій Пушкін, у англійців свій Шекспір, а у нас – Тарас Шевченко. «І ми, як велика нація, повинні знати свого пророка, свого Кобзаря», – підкреслив він.

Працівники бібліотеки представили присутнім окремі сторінки з життя письменника та фільми «Обличчя української історії» та «Тарас-художник». Молодший науковий співробітник Старобільського районного краєзнавчого музею Юлія Чепурнова декламувала вірші з першого «Кобзаря», який був надрукований у 1841 році у Санкт-Петербурзі. Учні Старобільської гімназії розповідали про життєву долю великого українського поета, читали його вірші. Поетеса, вчитель української мови та літератури Старобільської гімназії Лідія Флетчер презентувала поетичну збірку «Україна як великий наш Кобзар – вічні» членів літературної студії «Первоцвіт» Старобільської гімназії.

Завершуючи зустріч, Юрій Немірський підкреслив: «Наш головний обов’язок перед Тарасом Шевченком – нести крізь віки його спадщину, зберігаючи для нащадків полум’я Шевченкових слів, любити свою неньку Україну».