17 січня 2014, 08:35

На Краснодонщині у Новоганнівській школі пройшло свято «Вінок Шевченку», присвячене пам’яті Великого Кобзаря.

Фото РДА

Як неодноразово зазначав Президент України Віктор Януковчи, Тарас Шевченко – духовна вершина України. Шевченкове слово протягом останніх двох століть об'єднує наш народ, пробуджує його волелюбну енергію та національну свідомість. Шлях до незалежності нашої Батьківщини проходив через Шевченкову спадщину, яка консолідує нас навколо утвердження вільної, заможної й демократичної України.

У рамках відзначення 200-річчя від дня народження видатного поета, художника, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка 15 січня 2014 року у Новоганнівській ЗШ І-ІІІ ст. Краснодонського району пройшло свято «Вінок Шевченку», присвячене пам’яті Великого Кобзаря.

На літературно-музичному заході були присутні заступник голови райдержадміністрації Ольга Терент’єва, начальник відділу освіти Наталія Коротких, батьки, учні та громада.

Гостей зустріла фотогалерея робіт Шевченка-художника та виставка його літературних творів.

Учні під час виступу пройшли сторінками життя та творчості Тараса Шевченка, зачитували уривки з його поетичних творів. Було розігране театральне дійство з життя митця. Глядачі мали змогу почути пісні на слова Шевченка, про життя і творчість великого митця у виконанні народного ансамблю «Сузір’я» с. Новоганнівки, учнів і вчителів.

По закінченню заходу Ольга Терент’єва подякувала всім за чудово підготовлений захід та від імені керівництва району вручила солодкі дарунки з нагоди такого свята.

«Минуло 200 років від народження Великого Кобзаря, а його творчість є актуальною і сьогодні. Ювілей Тараса Шевченко, без перебільшення, є світовою подією. Він є в календарі ЮНЕСКО, його вже готуються відзначати і в Росії, і в Казахстані, і в Канаді, а в Україні Президент Віктор Янукович своїм Указом оголосив 2014 рік Роком Тараса Шевченка. Приємно бачити, що українці – від школярів і навіть до політичних діячів – знають, поважають творчість Кобзаря і той внесок, який він зробив в українську та світову літературу», – відзначила заступник голови.

По закінченню свята гостей пригощали запашним короваєм, калиною та справжнім українським узваром.