22 січня 2014, 09:25

В облдержадміністрації підбили підсумки роботи Першої школи самоорганізації.

Третій заключний семінар у рамках роботи Першої школи самоорганізації Луганської області відбувся 21 січня 2014 року в облдержадміністрації.

Захід проведено з ініціативи Луганської обласної громадської організації «Громадська ініціатива Луганщини» за підтримки Департаменту масових комунікацій обласної державної адміністрації в рамках реалізації регіональної цільової Програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2013-2015 роки «Діалог заради реформ: прозора влада та активна громада».

У семінарі взяли участь директор Департаменту масових комунікацій ОДА Марія Борзенко, представники органів виконавчої влади й місцевого самоврядування та органів самоорганізації області.

«Органи самоорганізації населення є первинними ланками розвитку громадянського суспільства, саме ви є найближчими до людей. Голова облдержадміністрації Володимир Пристюк доручив усім органам влади зосереджуватися саме на тих проблемах, що реально хвилюють населення», – відзначила Марія Борзенко.

У ході семінару були розглянуті проект нової редакції Закону України «Про органи самоорганізації населення», підсумки роботи Ресурсного Центру для ОСН у 2013 році, форми та механізми участі органів самоорганізації населення в соціальній роботі з населенням на прикладі міста Луганськ, а також питання делегування ОСН власних повноважень місцевими радами.

Під час семінару голова ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» Тетяна Кіріллова зазначила, що в Україні діє всього 9 ресурсних центрів для ОСН, одним із яких є Ресурсний Центр для органів самоорганізації населення Луганської області. Вона також розповіла, що Луганщина є однією із небагатьох областей, де напрям розвитку ОСН включено до регіональної Програми сприяння розвитку громадянського суспільства.

По завершенню семінару учасникам Першої школи самоорганізації було вручено дипломи про навчання.