25 січня 2014, 08:35

Перспективи розвитку районного АПК у рамках Єврорегіону «Донбас» розглянули у Марківському районі.

Голова Марківської районної державної адміністрації Андрій Лигута провів нараду з керівниками агроформувань району. В ході наради були розглянуті, питання підготовки до проведення в районі весняно-польових робіт та перспективи роботи агропромислового комплексу району в рамках співпраці територій-членів Єврорегіону «Донбас». Також учасники обговорили останні події у Києві.

Керівники агроформувань району висловили стурбованість подіями в Україні, які ставлять під загрозу здобутки українського державотворення.

«Наше з вами завдання – зосередитися на роботі заради благополуччя пересічних людей. Протиправні дії провокаторів у столиці порушують спокій громадян, загострюють економічну та політичну кризу. Я впевнений, що влада дасть правову оцінку їхнім діям. Президент України зможе відновити в країні мир, спокій і стабільність», – наголосив голова району.

Керівники сільгосппідприємств району висловили думку щодо підтримки дій Президента України.

Далі розглядалась підготовка господарств до весняно-польових робіт. Керівники доповіли голові райдержадміністрації про стан готовності до проведення робіт та разом обговорили проблемні питання.

Як зазначив керівник району, 24 січня 2014 року в Луганську укладено угоди нового транскордонного об’єднання Єврорегіон «Донбас» про співпрацю.

Він також розповів, що основне завдання нового транскордонного об’єднання – реалізація спільних проектів у таких сферах, як регіональна економіка, нові технології, комунікації, транспорт, зв’язок, наука, культура, освіта, захист навколишнього середовища, ліквідація надзвичайних ситуацій, стихійних лих та їх наслідків. Створення Єврорегіону «Донбас» йде також в руслі цілого ряду доручень з розвитку і вдосконалення прикордонної співпраці, які дали Президенти України та Російської Федерації після підписання домовленостей 17 грудня 2013 року.

«Укладення цих угод дасть можливість зробити значний внесок у скарбницю багатогранної співпраці наших країн, яка останнім часом послідовно і упевнено набирає обороти у різних сферах, у тому числі і в загальноєвропейському контексті», – впевнений Андрій Лигута.

Зокрема, вчора підписано угоду про співпрацю між Марківським районом і Богучарським муніципальними районами Воронезької області Російської Федерації.

«Це документи про наміри з співпраці в рамках Єврорегіону «Донбас» у галузі агропромислового розвитку. А саме, ми плануємо використовувати для посіву якісний насіннєвий матеріал озимих культур російської репродукції, в свою чергу наш Марківський сироробний завод буде постачати росіянам твердий сир та сухе молоко», – відзначив керівник району.