25 січня 2014, 09:30

Віктор Янукович: Я ніколи не розумів насилля.

Нинішня ситуація в Україні є випробуванням не тільки для влади, наголошує Президент Віктор Янукович. Про це повідомляє його прес-служба.

«Це складний час для нашої держави, час випробувань не тільки для влади, я переконаний у тому, що і для всього українського народу», – сказав Віктор Янукович під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій.

Глава держави подякував духовенству за їхню позицію, за те, що в скрутні часи вони не залишають без своєї підтримки людей, які вийшли на вулиці. «Я кожного дня думаю про цих людей, які вийшли на ці акції… Я ніколи не розумів насилля у своєму житті, і мені важко зараз дати відповідь, яка ціна насилля. Найбільша цінність, яка є в кожного з нас – це життя», – підкреслив Президент.

За словами Віктора Януковича, йому щиро шкода людей, які змушені перебувати на вулиці у складних умовах. «Дивлячись на погодні умови та умови, в яких люди знаходяться, по-людськи шкода цих людей», – сказав він.

Звертаючись до учасників зустрічі, Глава держави зауважив, що важливу роль у пошуку мирного виходу з цієї ситуації буде відігравати церква. «Я дуже прошу – ви добре знаєте, добре відчуваєте своїх вірян – зверніться до них, зверніться з пастирським словом», – сказав Віктор Янукович.

Він також зазначив, що залишається прихильником європейської інтеграції. «Вихід із ситуації – давайте візьмемо паузу, розберемося, на яких умовах будемо підписувати (Угоду про асоціацію з Європейським Союзом), який буде план», – сказав Президент.