31 січня 2014, 11:33

На Луганщині щодобово проходять перевірки житлового сектору щодо дотримання правил пожежної безпеки під час опалювального сезону.

Фото ГУ ДСНС України у Луганській області

З початку поточного року на Луганщині сталося 212 пожеж, на яких загинуло 16 чоловік. Переважна кількість з них виникла в житловому секторі через порушення або незнання протипожежних вимог при експлуатації приладів опалення або неправильного користування електрообігрівачами. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Луганській області.

З метою попередження пожеж у побуті рятувальниками з початку 2014 року ініційовано перевірки житлового сектору області, що проходять під гаслом: «Тримайте житло не лише в теплі, а й у безпеці». До складу рейдових груп залучаються представники депутатського корпусу, управлінь соціального захисту, охорони здоров’я, внутрішніх справ, комунальних служб та громадських організацій.

Під час обходів помешкань самотніх людей похилого віку, інвалідів, багатодітних, малозабезпечених та неблагополучних сімей і громадян, які потребують соціальної підтримки, перевіряється стан пожежної безпеки будинків та квартир і надається допомога в усуненні порушень. Мешканцям роздають пам’ятки і звертають увагу на утримання, обслуговування та експлуатацію димових та вентиляційних каналів, зберігання балонів зрідженого газу, справність електрогосподарства.

До кінця опалювального сезону рятувальники будуть проводити широкомасштабну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення з метою попередження пожеж та загибелі на них людей, оскільки кожен має пам'ятати, що недотримання правил пожежної безпеки загрожує не тільки його власному життю, але й наражає на небезпеку життя рідних і близьких йому людей.

Нагадаємо, що особливу увагу голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк приділяє питанням безпеки та профілактики виникнення НС, пов'язаних в експлуатацією теплового обладнання, в тому числі населенням. Володимир Пристюк вже неодноразово доручив службам МНС спільно з комунальниками та соціальними органами проводити обстеження всіх будинків з метою виявлення потенційно небезпечних місць: квартир, де проживають люди, які ведуть асоціальний спосіб життя, неблагополучні сім’ї, покинуті квартири, підвали і горища тощо.