03 лютого 2014, 10:50

180 млн. грн. закладено у держбюджеті-2014 на оздоровлення Сіверського Донця та покращення екологічного стану Луганської, Харківської та Донецької областей.

Як повідомляє прес-служба Міністерства фінансів, на фінансування охорони навколишнього природного середовища у 2014 році передбачено 6,9 млрд. грн., що на 1,3 млрд. грн. (23,4%) більше показника 2013 року, в тому числі Державний фонд охорони навколишнього природного середовища – 3,5 млрд. грн. при 1,5 млрд. грн. у 2013 році.

При цьому варто зазначити, що екологічна складова держбюджету цього року носить більш цілеспрямований і конкретизований характер.

Так, з метою зменшення негативного впливу на довкілля передбачено спрямувати 1,2 млрд. грн. на фінансове забезпечення цільових проектів екологічної модернізації підприємств.

Також у 2014 році буде продовжено реалізацію проектів цільових екологічних «зелених» інвестицій за рахунок коштів, одержаних від продажу частин установленої кількості викидів парникових газів.

На розв’язання проблеми забезпечення водними ресурсами враховано додаткові видатки у сумі 324 млн. грн. Зокрема, частина цих коштів закладена для здійснення заходів, спрямованих на оздоровлення басейну річки Сіверський Донець та покращення екологічного стану на території Харківської, Луганської та Донецької областей – 180 млн. грн.