05 лютого 2014, 08:35

Попаснянщина посилює протиепізоотичні заходи щодо боротьби з АЧС.

3 лютого поточного року голова Попаснянської райдержадміністрації Ігор Агібалов провів нараду з питання організації роботи та здійснення невідкладних протиепізоотичних заходів щодо недопущення розповсюдження вірусу африканської чуми свиней у районі.

У нараді взяли участь місцеві голови району, начальник управління ветеринарної медицини Олександр Ткачов, голова районної організації Спілки мисливців та рибалок Борис Сафонов.

Учасники наголосили на необхідності активізації роз’яснювальної роботи серед населення стосовно профілактики африканської чуми свиней через місцеві органи влади та засоби масової інформації.

Було вирішено з метою недопущення обігу товарів, підконтрольних державній службі ветеринарної медицини, посилити роботу щодо недопущення перевезення продукції тваринництва без відповідних документів. Також було загострено увагу на необхідності забезпечення реалізації дієвих системних заходів щодо ліквідації торгівлі продуктами харчування тваринного походження у невстановлених місцях та на безумовному дотриманні ветеринарно-санітарного законодавства всіма суб’єктами господарювання, незалежно від форм власності і підпорядкування, діяльність яких пов’язана з обігом живих свиней та продукції зі свинини.

Наприкінці голова райдержадміністрації акцентував увагу на посиленні контролю за реалізацією продукції тваринного походження на території району та за переміщенням усіх сільськогосподарських тварин і тільки з дозволу державної служби ветеринарної медицини.