07 лютого 2014, 08:35

Дитячий будинок сімейного типу з Попаснянського району незабаром поповниться ще двома дітьми.

5 лютого 2014 року в райдержадміністрації відбулася зустріч заступника голови райдержадміністрації Олександра Симоненко з батьками-вихователями дитячого будинку сімейного типу Борисом та Оленою Лисиченками. У зустрічі взяли участь начальник служби у справах дітей Наталія Клименко, начальник УСЗН Наталія Скребцова та начальник відділу призначення пенсій управління Пенсійного фонду України в Попаснянському районі Лариса Сугакова.

Начальник служби у справах дітей Наталія Клименко розповіла, що дитячий будинок сімейного типу Лисиченків функціонує вже 8 років. За цей час трьом вихованцям стали повнолітніми та проживають окремо. На теперішній час в сім’ї виховується п’ятеро дітей.

У цьому році сім’я планує взяти на виховання ще дві дитини. Протягом цього тижня батьки-вихователі відвідують школу-інтернат для знайомства та встановлення першого контакту з одним із майбутніх вихованців.

Також під час зустрічі були обговорені проблемні питання функціонування дитячого будинку сімейного типу, зокрема, виплати надбавки до пенсії за особливі заслуги та призначення пенсії за віком. По всім порушеним питанням батькам-вихователям надані детальні роз’яснення спеціалістами відповідних структур. Вирішення проблемних моментів роботи будинку Олександр Симоненко взяв під особистий контроль, надав відповідні доручення щодо їх уважного розгляду та інформування його особисто про вжиті заходи.

Наприкінці зустрічі заступник голови райдержадміністрації подякував батькам-вихователям за їх милосердя та високу відповідальність. Також Олександр Симоненко зауважив: «Створити всі умови для влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на сімейні форми виховання можливо тільки спільними зусиллями. Тільки спільними зусиллями, за допомогою механізмів та інструментів, які надає нам сьогодні Президент України Віктор Янукович, можна прийти до успіху. І лише коли на Попаснянщині забудуть слова «дитина-сирота», ми зможемо сказати, що наша головна мета досягнута».