11 лютого 2014, 11:22

28 спортсменів Луганщини потрапили до числа кандидатів на участь у Іграх ХХХІ Олімпіади у Ріо-де-Жанейро.

Оприлюднено списки ймовірних кандидатів на участь у Іграх ХХХІ Олімпіади, які відбудуться у бразильському місті Ріо-де-Жанейро в 2016 році. Серед претендентів і 28 спортсменів Луганщини. Про це повідомляє управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації.

Зокрема, це 8 стрибунів у воду: Олександр Бондар ЗМС (елітна група), Олександр Горшковозов ЗМС (елітна група), Дмитро Меженський МСМК (провідна група), Вадим Невінгловський МС (перспективна група), Анна Письменська ЗМС (елітна група), Анастасія Недобіга МС (провідна група), Ганна Красношлик МС (перспективна група) і Влада Таценко КМС (перспективна група).

Ще п’ятеро претендують на участь у змаганнях з велосипедного спорту: МСМК Сергій Рисенко (перспективна група), ЗМС Любов Басова (елітна група), МСМК Ганна Соловей (елітна група), МСМК Світлана Пакура (Галюк) (провідна група) й МСМК Анжела Приймак (перспективна група).

По троє представників Луганщини у групах з легкої атлетики (Тарас Неледва, Сергій Смелик та Еміль Ібрагімов – усі МС з провідної групи) та сучасного п'ятиборства (МСМК Олександр Мордасов з перспективної, а також ЗМС Вікторія Терещук і МСМК Ганна Буряк з провідної груп).

По два спортсмени можуть увійти до складу збірних з важкої атлетики (елітна група МСМК – Яна Дяченко, провідна група – МСМК Катерина Дрюмова), гімнастики спортивної (МСМК Максим Семянків і МС Христина Санькова – перспективна група) і дзюдо (провідна група – МСМК Віталій Дудчик, перспективна група – МСМК Віталій Попович).

По одному луганському спортсмену представлені у таких видах спорту: бокс (провідна група) – МСМК Владислав Михайлов; боротьба греко-римська (провідна група) – МСМК Дмитро Пишков; плавання (перспективна група) – МС Олексій Іванов.