12 лютого 2014, 11:44

На 0,6% зменшилась загальна сума заборгованості із заробітної плати на Луганщині протягом тижня.

За даними щотижневого моніторингу Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, станом на 10.02.2014 року загальна сума заборгованості із заробітної плати у порівнянні з попередньою звітною датою (03.02.2014 року) зменшилась на 0,2 млн. грн., або на 0,6%, і становила 35,2 млн. грн.

Заборгованість із заробітної плати відсутня на підприємствах Брянки, Біловодського, Краснодонського, Лутугинського, Марківського, Міловського, Новоайдарського, Новопсковського та Сватівського районів.

Найбільші суми заборгованості із заробітної плати мають міста Лисичанськ (8484,7 тис. грн.), Сєвєродонецьк (6737,6 тис. грн.) і Луганськ (4652,2 тис. грн.).

Щодо розподілу суми заборгованості з виплати заробітної плати працівникам підприємств області за організаційно-правовими формами господарювання повідомляємо, що суми боргу лишилися на рівні з попередньою звітною датою на підприємствах всіх сфер, окрім тих, що проходять процедуру санації або банкрутства.

Так, по підприємствах, які проходять процедуру санації або банкрутства, сума боргу зменшилась у порівнянні з попередньою звітною датою на 0,2 млн. грн., або на 1,4%, і становила 14,5 млн. грн.

Заборгованість з виплати заробітної плати працівникам державних підприємств залишилась на рівні з попередньою звітною датою – 4,4 млн. грн. Найбільші суми заборгованості із заробітної плати мають міста Антрацит (2076,7 тис. грн.) і Лисичанськ (1766,7 тис. грн.). Відсутня заборгованість на державних підприємствах міст Алчевськ, Брянка, Кіровськ, Краснодон, Красний Луч, Первомайськ, Ровеньки, Рубіжне, Свердловськ, Стаханов та всіх районів області.

На комунальних підприємствах – 6,9 млн. грн. Найбільші міста-«боржники»: Луганськ (1930,9 тис. грн.), Алчевськ (1631,9 тис. грн.), Кіровськ (438,8 тис. грн.), Краснодон (834,7 тис. грн.) і Первомайськ (577,8 тис. грн.). Відсутня заборгованість із заробітної плати на комунальних підприємствах міст Брянка, Свердловськ, Сєвєродонецьк, Стаханов та у всіх районах області, крім Попаснянського, Слов’яносербського та Старобільського.

По економічно активних підприємствах заборгованість із виплати заробітної плати – 17,7 млн. грн. Найбільші суми заборгованості із заробітної плати мають працівники економічно активних підприємств міст Луганськ (2941,4 тис. грн.), Антрацит (3188,6 тис. грн.) і Сєвєродонецьк (2193,3 тис. грн.). Відсутні борги на економічно активних підприємствах міст Брянка, Кіровськ, Ровеньки, а також Білокуракинського, Біловодського, Краснодонського, Лутугинського, Марківського, Міловського, Новоайдарського, Новопсковського, Сватівського, Слов’яносербського та Попаснянського районів.

По економічно неактивних підприємствах сума боргу залишилась на рівні з попередньою звітною датою – 3,0 млн. грн.

Робота з погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах Луганщини триває та знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації.