12 лютого 2014, 13:31

У Краснодоні відбулася презентація сайту «Комунальний портал».

Як повідомляє Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Луганської облдержадміністрації з посиланням на прес-службу виконкому Краснодонської міської ради, 10 лютого у Краснодоні відбулася презентація сайту «Луганський комунальний портал». Детально про сайт розповіла представник компанії СВІТ «Сервіс», яка спеціалізується на реалізації інноваційних розробок у сфері інформаційних технологій.

Аналогічний сайт в Краснодоні вже цього року заплановано ввести в експлуатацію. Це дозволить жителям міста у зручний для них час, у цілодобовому режимі, отримувати інформацію про послуги всіх комунальних підприємства із зазначенням їх адресних даних, телефонів, електронної пошти.

На порталі можна буде ознайомитися з тарифами і посиланням на законодавчу базу, якщо тариф підвищився або знизився. Крім того, ввівши власний пароль, кожен бажаючий може ознайомитися з даними щодо комунальних платежів: чи є заборгованість по факту, чи навпаки є переплата.

За допомогою порталу можна буде передати показання приладів обліку, оплатити комунальні платежі, а також у лічені хвилини отримати відповідь на питання, що стосується можливості оформлення субсидії конкретній особі.

Слід зазначити, що у ряді міст Луганської області на комунальних порталах вже діє програма «Побудинковий облік», що дозволяє жителю багатоквартирного будинку бути завжди в курсі стосовно того, які роботи за місяць, півроку чи рік були проведені по будинку і скільки коштів було задіяно на їх виконання.