13 лютого 2014, 08:35

У Новоайдарському районі пройшов урок мужності «Афганістан: 25 років пам’яті».

Цього року виповнюється 25 років з моменту виведення радянських військ з Афганістану. 15 лютого – це особливий день для воїнів-інтернаціоналістів, для тих, хто пройшов важкими дорогами Афганістану.

Як повідомляє Департамент освіти і науки Луганської облдержадміністрації, напередодні цієї дати в Новоайдарському обласному навчально-реабілітаційному центрі відбувся урок мужності «Афганістан: 25 років пам'яті».

На зустріч з учнями прийшли воїни-інтернаціоналісти: голова Луганської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану, депутат Луганської обласної ради, полковник Іван Щердець, заступник голови ЛООУСВА Олександр Курочка, голова Новоайдарської районної організації УСВА Олександр Косів, заступник голови районної організації УСВА Олексій Винокуров.

Іван Щердець зазначив, що воїни-інтернаціоналісти гідно виконали свій військовий обов'язок, продовживши традиції дідів і батьків – ветеранів Великої Вітчизняної війни. Він подякував директору НРЦ Ганні Бірюковій та організаторам цієї зустрічі за таку важливу справу, як виховання підростаючого покоління в дусі патріотизму та поваги до історії, її героїв.

За його словами, підписання Главою держави акта про оголошення в Україні 2014 року Роком учасників бойових дій на території інших держав свідчить про значну увагу Президента до вирішення проблем учасників локальних війн та військових конфліктів, передусім до ветеранів-«афганців».

Під звуки метронома хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих земляків: Віктора Савіна, Володимира Нагібіна, Олександра Писаревського, Івана Кравцова .

Кульмінацією зустрічі стало виконання пісні «Білий танець»: про наречену, яка чекає свого солдата з Афганістану.