14 лютого 2014, 13:33

Вирішальний етап XX конкурсу-захисту науково-дослідницьких та науково-технічних робіт учнівської молоді Луганщини пройде цієї неділі.

16 лютого о 9:20 у Луганському національному аграрному університеті пройде третій вирішальний етап XX конкурсу-захисту науково-дослідницьких та науково-технічних робіт учнів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді. Про це повідомляє Департамент освіти і науки ОДА.

На урочистому відкритті третього етапу конкурсу привітають юних інтелектуалів та надихнуть їх на перемогу напутніми словами почесні гості: заступник голови обласної держадміністрації Анатолій Івченко та директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ірина Цимбал.

264 учня загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з 12 міст та 9 районів Луганщини завітають до одного з найстаріших вищих навчальних закладів Луганська, щоб на конкурсі-захисті аргументовано довести життєздатність власних теорій та ідей. Конкурсанти пройшли нелегкий шлях навчання у 57 секціях Луганської малої академії.

Третьому конкурсному етапу – публічному захисту наукових робіт – передували рецензування та іспит із базових дисциплін. Найкращі з «манівців», які подолали два попередні етапи, отримали можливість поборотись за перемогу у фінальному обласному турі. Саме він відкриває шлях до участі у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких та науково-технічних робіт у місті Київ, проведення якого заплановане на березень-квітень 2014 року.

Понад 75 провідних викладачів, кандидатів наук, докторів наук, професорів з шести вищих навчальних закладів Луганська залучені до конкурсу в якості незалежних експертів та членів журі, які будуть оцінювати доповіді конкурсантів.