14 лютого 2014, 16:05

Не зареєстровано перевищення регіонального епідемічного порогу на жодній території Луганщини.

Як повідомляє Головне управління Держсанепідемслужби у Луганській області, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип в регіоні не перевищено.

При епідемічному пороговому рівні 101,2 на 10 тисяч населення захворюваність склала 46,5. Загалом, за 7-й тиждень в області на ГРВІ захворіла 10101 особа. Зазначимо, що з початку епідемічного сезону захворюваності на грип та ГРВІ в області щеплено 4837 осіб, у тому числі й 2275 медичних працівників.

Інтенсивний показник захворювання населення області на вірусний гепатит знизився і дорівнює 0,1 на 100 тисяч населення, при тому що середній багаторічний складає 0,4. За попередніми діагнозами на цьому тижні зареєстровано 2 випадки захворювання на гепатит.

Крім того, знизився показник захворюваності населення Луганщини на гострі кишкові інфекції. У порівнянні із середнім багаторічним обласним показником, кількість хворих на цьому тижні впала на 21,5%. За даними оперативного епідеміологічного аналізу, у жодному регіоні нашої області не зареєстровано випадків групових захворювань, а в осередках інфекцій проведено комплекс протиепідемічних заходів.

Не зареєстровано також і випадків серозного менінгіту, викликаного ентеровірусами.