18 лютого 2014, 11:11

Перше місце по Україні за темпами зниження заборгованості із заробітної плати посідає Луганщина.

Луганщина посідає І місце по Україні за темпами зниження заборгованості із заробітної плати. Такі дані були озвучені вчора, 17 лютого 2014 року, в ході апаратної наради, яку провів голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк.

Слід зазначити, що, за оперативними даними щотижневого моніторингу Департаменту соціального захисту населення ЛОДА, станом на 17.02.2014 загальна сума заборгованості із заробітної плати у порівнянні з попередньою звітною датою (10.02.2014) зменшилась на 1,7 млн. грн., або на 4,8%, і становила 33,5 млн. грн.

Заборгованість із заробітної плати відсутня на підприємствах міст Брянка та Красний Луч, а також Біловодського, Краснодонського, Лутугинського, Марківського, Міловського, Новоайдарського, Новопсковського та Сватівського районів.

При цьому на комунальних підприємствах сума боргу з виплати заробітної плати зменшилась у порівнянні з попередньою звітною датою на 1,3 млн. грн., або на 18,8%, і становила 5,6 млн. грн. По економічно активних підприємствах заборгованість із виплати заробітної плати зменшилась протягом тижня на 1,5 млн. грн., або на 8,5%, і становила 16,2 млн. грн.

По підприємствах, які проходять процедуру санації або банкрутства, сума боргу скоротилась на 0,1 млн. грн., або на 0,7%, і становила 14,4 млн. грн., по економічно неактивних підприємствах сума боргу – на 0,1 млн. грн., або на 3,3% (2,9 млн. грн.).

Залишилась на рівні з попередньою звітною датою заборгованість з виплати заробітної плати працівникам державних підприємств – 4,4 млн. грн.

Робота з погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах Луганщини триває та знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації.