18 лютого 2014, 11:33

Жителі Луганщини візьмуть участь у Всеукраїнській акції «Зробимо Україну чистою!».

«Круглий стіл» щодо участі жителів міст та районів Луганської області у щорічній Всеукраїнській соціально-екологічній акції «Зробимо Україну чистою!» відбувся в Департаменті екології та природних ресурсів Луганської облдержадміністрації. В ньому взяли участь співробітники структурних підрозділів облдержадміністрації, громадських організацій, учнівська молодь, представники засобів масової інформації. Про це повідомляє Департамент екології та природних ресурсів ЛОДА.

Як зазначив заступник директора обласного Департаменту екології та природних ресурсів Олексій Савенко, метою щорічної Всеукраїнської соціально-екологічної акції з прибирання зелених зон та благоустрою територій є сприяння переходу споживацької поведінки людини до раціональної, екологічно свідомої та виваженої, спрямованої на збереження чистого та, як наслідок, сталого довкілля.

Під час «круглого столу» була представлена презентація координатора акції «Зробимо Україну чистою!» в Луганській області Костянтина Ізотова щодо основної місії проведення акції.

Ця акція є частиною всесвітнього руху «Let's do it world!», який виник у 2008 році в Естонії і в якому бере участь понад 8 млн. людей у 108 країнах світу. «Вже четвертий рік поспіль ініціатива «Зробимо Україну чистою!» об’єднує громадян, які хочуть звільнити своє життя від сміття назавжди», – зазначив Костянтин Ізотов.

За його словами, кількість українців, які долучаються до прибирання, зростає кожного року в геометричній прогресії. Перше Всеукраїнське прибирання відбулося у 2011 році та об’єднало 22 тис. людей з 56 міст України. Вже наступного року прибрати вулиці та парки свого міста вийшли 51 тис. учасників зі 110 населених пунктів. Серед них більше 60 національних і локальних компаній та організацій. Минулого року стало вже традиційним подвоєння показників, тож Україну робили чистою понад 140 тис. учасників акції у більш ніж 374 населених пунктах усіх областей країни.

«До масового прибирання кожного року долучаються все більше українських компаній, які всебічно підтримують ініціативу і розвивають корпоративне волонтерство. Адже бути екологічно свідомим сьогодні не лише модно та корисно, а ще й досить вигідно. Вкладаючи в чисте довкілля свої зусилля, кожен робить внесок у своє майбутнє та майбутнє свого бізнесу», – заявив Костянтин Ізотов.

Цього року IV Всеукраїнська акція «Зробимо Україну чистою!» стартуватиме 12 квітня. До найбільшого прибирання країни організатори планують залучити понад 1000 населених пунктів та 250 тис. учасників. Це вдвічі більше, ніж минулого року та в десять разів більше, ніж чотири роки тому, під час першого всеукраїнського прибирання.