19 лютого 2014, 15:15

На лікування чорнобильців Луганщини в стаціонарах у минулому році використано майже 500 тис. грн.

У 2013 році за бюджетною програмою «Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» Луганській області з державного бюджету було виділено 499,4 тис. грн.

Як повідомляє управління з питань надзвичайних ситуацій Луганської облдержадміністрації, це дало змогу оплатити дві операції на серці, встановити один ендопротез суглобу, один судинний протез, один апарат Елізарова та закупити високовартісні ліки для надання медичної допомоги громадянам вищезазначеної категорії.

Враховуючи заяви громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та звернулись до управління з проханням оплатити високовартісне лікування, а також заявки обласних медичних закладів, в яких проходять лікування громадяни вищезазначеної категорії, протягом 2013 року управлінням придбано ліки та витратні матеріали медичного призначення. Зокрема, для Луганського обласного клінічного онкологічного диспансеру на суму 74,7 тис. грн., Луганської обласної дитячої клінічної лікарні – на суму 2,7 тис. грн., Луганської обласної лікарні №2 – 123,4 тис. грн.

Також на ці цілі було надано фінансування для Луганської обласної клінічній лікарні на суму 180 тис. грн., КЗ «Луганська міська багатопрофільна лікарня №8» – на суму 8 тис. грн., Луганської обласної клінічної психоневрологічної лікарні – 81,4 тис. грн.

Крім того, кошти на ліки та витратні матеріали отримали: КЗ «Свердловська центральна міська лікарня №1» – 3,7 тис. грн., КЗ «Луганська міська багатопрофільна лікарня №15» – 6,3 тис. грн., 1-а міська клінічна лікарня м. Стаханова – 10 тис. грн.

Також оплачено проведену в Державній установі «Інститут невідкладної та відновної хірургії ім. В.К. Гусака НАМН України» (м. Донецьк) операцію на серці дівчинки, яка стала інвалідом внаслідок Чорнобильської катастрофи.