21 лютого 2014, 08:30

Підготовка до 200-річчя Тараса Шевченка триває по всій Луганщині.

Фото міськради

Підготовка до 200-річчя Тараса Шевченка триває по всій Луганщині. Так, у бібліотеках міста Свердловська, сіл та селищ вже почали роботу книжкові виставки, присвячені 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка. Вони висвітлюють творчість видатного українця в різні періоди його життя, а також все, що пов’язано з ім’ям Кобзаря.

Начальник міського відділу культури Оксана Коростельова зазначила, що дані виставки сприятимуть популяризації творів Тараса Шевченка, а також спонукатимуть читачів бібліотек до більш глибокого вивчення художнього та поетичного талантів Великого Кобзаря, ім’я якого нерозривно пов’язано з Україною та її культурою.

Нагадаємо, як заявив заступник міністра культури Віктор Балюрко на брифінгу в Києві, «сьогодні можна сказати про величезний масив заходів, які уже відбуваються у регіонах та у столиці до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Ці заходи: і організаційні, і мистецькі, і господарські – усі, які ми запланували до 200-річчя Шевченка, пройдуть на належному рівні».