25 лютого 2014, 10:14

Повноваження щодо забезпечення житлом та стаціонарного лікування постраждалих від аварії на ЧАЕС тепер передані Мінсоцполітики.

Питання забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та лікування їх в стаціонарах тепер відносяться до повноважень Міністерства соціальної політики. Як зазначили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій Луганської облдержадміністрації, Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17.07.2013 № 585-р бюджетні призначення за програмами: "Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" та "Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" передаються Міністерству соціальної політики.

Між тим, до кінця 2013 року головним розпорядником коштів за вищезазначеними програмами залишалось Міністерство надзвичайних ситуацій. Законом України  «Про Державний бюджет України на 2014 рік» бюджетні призначення за цими програмами вже віднесені до Міністерства соціальної політики.

З початку 2014 року заплановано виділення з Держбюджету 300 млн. грн. за програмою "Забезпечення житлом інвалідів війни, воїнів-інтернаціоналістів, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, інвалідів по зору та слуху, військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку, для відселення їх із закритих та віддалених від населених пунктів військових гарнізонів". За програмою "Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" передбачено бюджетне фінансування у сумі 3 млн.727,5 тис. грн.