27 лютого 2014, 12:24

Луганчанка перемогла на чемпіонаті України з боротьби сумо.

Чемпіонкою України з боротьби сумо стала студентка Інституту фізичного виховання і спорту Луганського національного університету Марія Дрбоян. Вона завоювала 4 медалі, серед яких 2 золоті і 2 срібні. Змагання проходили в Запорізькій області (м. Енергодар). Усього учасниками стали більше 200 спортсменів з різних міст України.

Як повідомляє управління усправах молоді та спорту Луганської облдержадміністрації, Марія отримала перемогу у 2-х вікових категоріях – до 21-го року і до 23-х років. Також друге місце сумоїстка посіла у дорослій категорії і в категорії до 23-х років в абсолютній вазі. «На цих змаганнях Маша показала ще кращий результат, ніж на попередніх, так би мовити, піднялася на сходинку вище. Вона зміцнила свої позиції у складі збірної команди України», – підкреслив тренер Марії, викладач кафедри олімпійського і професійного спорту ІФВС ЛНУ Михайло Ложечка.

Своєю перемогою Марія Дрбоян виграла «путівку» на чемпіонат Європи з боротьби сумо. Він пройде у квітні цього року в Алушті. Тепер спортсменка готується до нових змагань і до поїздки в Естонію на навчально-тренувальні збори.