04 березня 2014, 10:00

У Білокуракинському районі триває виставка «Художники – Т.Г. Шевченку».

Фото РДА

2014 рік оголошений роком великого генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка.

25 лютого 2014 року за участю голови Білокуракинської районної ради Костянтина Бондаренка, учнівської молоді та громадськості в районному краєзнавчому музеї пройшло відкриття пересувної виставки картин, графіки та скульптури Луганських художників із фондів Луганського обласного художнього музею під назвою: «Художники – Т.Г. Шевченку».

На виставці представлені полотна про життя поета та ілюстрації до його творів. Зокрема, автобіографічні картини Г. Латунова «Чернеча гора», А. Пламеницького «До могили кобзаря» та картини Т. Капканець «Жіноча доля», А. Кожуха «Гайдамаки» за мотивами відомих поем Кобзаря. Біографічні твори на виставці також представляють скульптури, створені видатними луганськими майстрами Г. Слєпцовим, О. Редькіним та П. Мовчуном.

На захід були запрошені районні майстрині художньої вишивки. Так, Л. Ковальова вишила та подарувала музею портрет Тараса Шевченка й український рушник.

Зазначено, що для українських митців багатогранна творчість Т.Г. Шевченка, його доля та непересічна особистість завжди служили невичерпним джерелом натхнення, різноманіттям тем, сюжетів, образів та мотивів, взірцем ставлення до мистецтва як до засобу вирішення найважливіших проблем буття народу.

Дана виставка працюватиме протягом місяця, тож усі бажаючи зможуть її відвідати.