04 березня 2014, 09:46

Підбито підсумки роботи закладів культури Біловодського району за 2013 рік.

Фото РДА

У Біловодському районному Будинку культури відбулась підсумкова колегія відділу культури райдержадміністрації. У колегії взяли участь заступник голови районної державної адміністрації Наталія Будовська, керівники районних та сільських закладів культури.

Наталія Будовська підкреслила, що за 2013 рік суттєво поповнилась матеріально-технічна база закладів культури. В РБК придбано сценічні костюми для народного ансамблю бандуристів, барабанщиць, що дало можливість участі даних колективів в міжнародних та всеукраїнських фестивалях. У сільські клубні заклади придбано звукопідсилювальну апаратуру.

Зроблено капітальний ремонт дитячої школи мистецтв на суму понад 260 тис. грн. Розпочато капітальний ремонт центральної районної бібліотеки, на який виділено 625 тис. грн. У минулому році вже освоєно 319 тис. грн. цих коштів. У деяких закладах культури зроблено поточні ремонти.

З доповіддю «Про підсумки діяльності закладів культури району у 2013 році та завдання щодо розвитку культури і мистецтв, охорони культурної спадщини на 2014 рік» виступив начальник відділу культури райдержадміністрації Геннадій Верескун. Він зазначив, що на Біловодщині працюють 44 заклади культури: 23 – клубних, 19 бібліотек, об’єднаних в централізовану бібліотечну мережу, районний краєзнавчий музей та дитяча школа мистецтв.

Бібліотеки відіграють особливу роль в створенні духовної культури населення. Зберігаючи традиції, вони удосконалюють послуги для користувачів. З відкриттям у 2013 році інтернет-центрів для громад, вони стали забезпечувати доступ користувачів до світових інформаційних ресурсів.

Кращі працівники культури району за підсумками роботи у 2013 році були нагороджені грамотами відділу культури райдержадміністрації.