07 грудня 2015, 09:47

Підсумки кубку і чемпіонату України з пауерліфтингу

У місті Коломия (Івано-Франківської область) пройшли заключні змагання з пауерліфтингу.
Так, на чемпіонаті України серед учнів ДЮСШ нашу область представили школи Рубіжного, Лисичанська та Біловодська. Результати наших спортсменів.
Дівчата:
Вагова категорія 43 кг - Вікторія Прохорчук - І місце;
Вагова категорія 63 кг - Катя Бувальцева - ІІ місце;
Вагова категорія 72 кг - Єлизавета Скорик - ІІІ місце;
Вагова категорія 84 кг - Поліна Кочерова - І місце.
Юнаки:
Вагова категорія 74 кг - Герман Семенов - ІІ місце;
Вагова категорія 105 кг - Олександр Попелнуха - І місце;
Вагова категорія 120 кг - Микита Білан - І місце.
У Кубку України прийняли участь два наших спортсмена. За результатами змагань Іван Мацегора у ваговій категорії 66 кг став першим.
Наймасовішими стали змагання з класичного пауерліфтингу. Тут взяли участь 250 спортсменів з усіх областей України. Три наших спортсмени виконали норматив майстра спорту України: Максим Коша (в/к 66 кг), Денис Кузовлев (в/к 74 кг) і Руслан Клімов (в/к 74 кг).
Переможцями та призерами у своїх вагових категоріях стали: у жінок - Дар'я Кузьміна (в/к 52 кг, 2 місце, 3 місце в абсолютному заліку), Ксенія Прохорова (в/к 63 кг, 1 місце, 2 місце в абсолютному заліку), Поліна Кочерова (в/к 84 кг, 3 місце).
Крім того, наша жіноча збірна в командному заліку посіла третє місце.
У чоловіків два спортсмени стали призерами змагань. Майстра спорту України Ігор Маркін (в/к 93 кг, 3 місце) і Олександр Дубовой (в/к 105 кг, 2 місце)
Студенти були представлені двома ВНЗ, СНУ ім. В. Даля та ЛНУ імені Тараса Шевченка. Так, серед луганчан відзначилися Поліна Кочерова, яка посіла 2 місце у ваговій категорії 84 кг, і Дарина Кузьміна, яка стала чемпіонкою у своїй ваговій категорії 52 кг.