09 грудня 2015, 12:23

Луганські спортсмени – на п’єдисталі турніру чотирьох націй

З 4 по 6 грудня в Турині (Італія) пройшли змагання зі стрибків у воду серед збірних команд України, Росії, Германії та Італії.
До складу збірної України увійшли і п’ять луганських спортсменів: Олександр Горшковозов, Влада Таценко, Ганна Письменська, Анастасія Недобіга, Ганна Красношлик.
Всі наші спортсмени показали хороші результати та завоювали медалі до скарбнички
Так, у перший день змагань Олександр Горшковозов піднявся на другу сходинку п’єдесталу у синхронних стрибках з вишки разом з представником Запоріжжя Максимом Борговим, поступившись 11,87 бала росіянам Роману Ізмайлову і Віктору Минибаева.
Крім цього, Горшковозов завоював ще дві перемоги. Спочатку він «зробив» золотий синхрон на трампліні з Іллею Квашею (представник Миколаївської області). Друге золото наш спортсмен завоював у командних змаганнях разом з срібною медалісткою цього турніру в індивідуалів на вишці Юлією Прокопчук (Київська Область). Нагадаємо, наша пара є чинним віце-чемпіоном світу в цьому виді.
Також перше місце у синхронних стрибках на трампліні зайняли луганчанка Анастасія Недобега та представниця Запоряжжя Вікторія Кесар, а ось в особистих змаганнях на цьому снаряді сріблом відзначилась наша Анна Письменська, поступившись лише 17-кратній чемпіонці Європи Тані Каньотто з Італії.
Всього 0,54 бала відділили Анну Красношлик і Владу Таценко в синхронних стрибках з вишки від першого місця, яке зайняли представниці Росії.
Загалом, у командному заліку збірна України вийшла на друге місце завоювавши вісім медалей – чотири золота та чотири срібла. Третє місце посіли представники Германії, на першому – збірна команда Росії.
Вчора в Києві Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов зустрівся зі спортсменами та тренерами збірної України зі стрибків у воду.
– Успішний виступ команди на змаганнях у Турині є свідченням того, що підготовка збірної зі стрибків у воду до Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро проходить за планом, – сказав вчора Ігор Жданов.
Крім цього він зауважив, що Міністерство молоді та спорту буде і надалі надавати максимальну підтримку спортсменам, тренерам і федераціям на шляху до Ріо-де-Жанейро.