05 січня 2016, 17:06

На сьогодні в області сплачується пенсія 382360 особам, з яких 178910 переселенцям

Про підсумки роботи головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області у 2015 році розповіла його начальник Ольга Шарунова на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації.  

         Вона зазначила, що діяльність головного управління була присвячена покращенню обслуговування пенсіонерів, наповненню бюджету Пенсійного фонду України та своєчасній виплаті пенсій в складних умовах військово-політичної реальності Луганської області. Також зусилля були спрямовані на відновлення нормальної стабільної роботи усіх 22 управлінь Пенсійного фонду України в Луганській області, що працюють на території підконтрольній українській владі.

         Ольга Шарунова торкнулася теми надходжень до бюджету Пенсійного фонду України по Луганській області. Так, власних коштів надійшло 136,1 млн грн, що на 62 млн грн більше ніж у 2014 році. Крім цього збільшилася сплата єдиного соціального внеску – до Пенсійного фонду в Луганській області надійшло 3,1 млрд грн. Це стало можливим завдяки тому, що чимало підприємств перереєструвалися з окупованої на українську територію області.  

         Однак, незважаючи на збільшення надходжень, збільшилася й недоїмка по сплатах до Пенсійного фонду у Луганській області, яка на 1 грудня 2015 року склала 480 млн грн. Вона підкреслила, що не тільки в Луганській області, але й по Україні існує проблема з відшкодуванням пільгових пенсій.

         На сьогодні в області сплачується пенсія 382360 особам, з яких 178910 переселенцям. Всього у 2015 році профінансовано виплату пенсій 9,8 млрд грн.

         Також вона підкреслила, що зараз стоїть питання реформування та реорганізації системи Пенсійного фонду України, в основі чого буде перехід на новий централізований більш спрощений порядок обслуговування громадян. На цей час такий порядок впроваджується у Київській, Херсонській, Вінницькій та Донецькій областях, а з середини 2016 року такий експеримент чекає  Луганщину.