12 січня 2016, 17:39

Єлизавета Пушко-Цибуляк провела апаратну нараду з вирішення актуальних соціально-економічних питань області

Сьогодні, 12 січня, перший заступник голови облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк провела апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, правоохоронних органів, міст і районів області.

Одним з головних питань залишається збільшення інвестиційної привабливості Луганщини, розбудова промислової та транспортної інфраструктури, поліпшення умов для ведення бізнесу.

Так, за інформацією директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Андрія Скубака з держбюджету виділено понад 145 млн грн субвенції до обласного бюджету на відновлення Луганської області. Також у рамках бюджетної програми фонду регіонального розвитку для реалізації 40 проектів в область надійшло
109 млн грн. Серед пріоритетних напрямів проектів: відновлення житла, капітальний ремонт доріг і мостів.

Єлизавета Пушко-Цибуляк зауважила на необхідності підвищення рівня систематизації роботи, створення єдиного обласного реєстру об’єктів нового будівництва та реконструкції, запровадження системи електронних державних закупівель «ProZorro».

Питання погашення заборгованості із заробітної плати стало наступним у порядку денному. Олена Поліщук, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, доповіла, що станом на 06 січня 2016 року сума згаданої заборгованості становить 60,4 млн грн на 71 підприємстві. Найбільша заборгованість – 44,9 млн грн (74,2 %) – у Лисичанську (здебільшого підприємства вугільної промисловості) та Попаснянському районі – 6 млн грн (10 %). 38 % підприємств-боржників складають ті, що перереєструвалися на підконтрольній Україні території області, заборгованість яких у 2015 році становила 22,8 млн грн.

Разом з тим обласною владою забезпечено погашення 32 млн грн заборгованості перед населенням області в минулому році.

Директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Максим Шахов повідомив про головні напрями роботи згаданого підрозділу: впровадження програм енергозбереження та ремонт доріг. Із цією метою планується розробка відповідних цільових обласних програм, які б дозволили забезпечити узгоджене та повноцінне вирішення порушених питань.

Перший заступник голови облдержадміністрації, зокрема, підкреслила важливість комплексного застосування заходів енергозбереження та закликала не обмежуватися виключно модернізацією підприємств, які виробляють тепло, а й приділяти увагу утепленню об’єктів соціальної інфраструктури та житла.