15 січня 2016, 15:36

Заступник директора Департаменту охорони здоров’я Луганської ОДА Юрій Інкелевич розповів про готовність лікарень області до роботи в період збільшення кількості захворювань сезонного характеру

На сьогоднішньому брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації йшлося про ситуацію із захворюваністю на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип у Луганській області й заходи з їх профілактики.

         Заступник директора Департаменту охорони здоров’я Луганської  облдержадміністрації Юрій Інкелевич розповів про готовність лікувально-медичних закладів області до роботи в період збільшення кількості захворювань сезонного характеру. Так, на сьогодні в інфекційних стаціонарах лікарень, що знаходяться на території, підконтрольній українській владі, розташовано 378 койко-місць, з яких 130 – для дітей та 248 – для дорослих. Працює 132 лікаря загальної практики – сімейної медицини, 38 дорослих та дитячих лікарів-інфекціоністів. Крім того, до роботи з боротьби та профілактики респіраторних вірусних інфекцій і грипу долучені 145  лікарів-педіатрів та 230 лікарів-терапевтів. Було вакциновано 283 медичних працівники, які знаходяться у зоні ризику. Для цього за кошти місцевих бюджетів було придбано вакцину проти грипу.

         За епідемічний період, що почався 1 жовтня 2015 року, на амбулаторному лікуванні знаходилися 25623 людини, з яких 14,8 тис. – діти. На стаціонарному лікуванні знаходилися 1,5 тис. осіб, з яких 854 дитини.

         Він також зазначив, що Держсанепідслужба області щотижня       проводить моніторинг кількості осіб, що звернулися до медичних закладів за допомогою і порівнює ці показники з даними за аналогічний період минулого року. Таким чином відстежується ситуація із порогом захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип.