23 лютого 2016, 16:34

В облдержадміністрації відбулась апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та райдержадміністрацій

Сьогодні, 23 лютого відбулась апаратна нарада за участі керівництва облдержадміністрації, керівників її структурних підрозділів, представників правоохоронних органів, голів райдержадміністрацій і органів місцевого самоврядування області.

Виконуючий обов’язки начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Михайло Івасішин розповів про розроблення детальних планів територій для містобудівних потреб, зокрема, визначення і резервування територій індивідуального житлового будівництва для учасників АТО на території області. Він зауважив, що на сьогодні
в м. Сєвєродонецьку виділено 33 таких земельні ділянки. Крім того, в усіх містах і районах області реалізуються заходи щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками та індивідуальним житлом. Присутня на нараді перший заступник голови облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк підкреслила першочергову важливість порушеного питання, а також доручила міським головам і головам райдержадміністрацій посилити роботу із виконання соціальних зобов’язань перед учасниками АТО.

Про результати роботи Кремінської райдержадміністрації у 2015 році доповіла її голова – Наталя Чехута. Під час свого виступу вона зосередилась на питаннях економічного та соціального розвитку району. Зокрема, зауважила, що в районі діє лише три промислових підприємства, а обсяг реалізованої продукції складає понад 1,5 млрд грн. Разом з тим, зросла заборгованість із виплати заробітної плати до 1,7 млн грн, з яких 1,6 млн грн заборгували підприємства-банкрути. Активно розвивається сфера малого бізнесу де протягом 2015 року створено 121 робоче місце. У той же час районна влада активно співпрацює із міжнародними організаціями (ПРООН, Уряд Японії) та Державним фондом регіонального розвитку, загалом 17 проектів, у питаннях розвитку інфраструктури громад району.

Наступним питанням стала інформація заступника начальника Головного управління Держпраці у Луганській області Ігоря Удовенка про роботу в 2015 році. Він повідомив, що ГУ Держпраці в Луганській області утворено наприкінці 2014 року шляхом злиття територіальних підрозділів Державної інспекції з питань праці та Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки. За 2015 рік цим територіальним підрозділом центрального органу виконавчої влади зафіксовано 8 нещасних випадків на виробництві зі смертельними наслідками проти 47 у 2014 році. Проведено понад 100 службових розслідувань, пов’язаних із фактами порушенням прав працівників та виплати заробітної плати «у конверті».

У свою чергу керівництвом облдержадміністрації за результатами доповіді доручено ГУ Держпраці у Луганській області значно посилити співпрацю з облдержадміністрацією та моніторинг додержання законодавства роботодавцями у питанні захисту гарантованих прав працівників на оплату праці в повній мірі.

Про роботу Служби автомобільних доріг у Луганській області у 2015 році та плани роботи на 2016 рік доповідав начальник Служби автомобільних доріг в Луганській області Володимир Балера. На сьогодні, за його словами, пріоритет надається так званому проекту «Кільце життя», а саме, ремонту доріг, які зв’язують Луганщину з іншими регіонам, а також крупні районні центри всередині області. Перелік проблемних відрізків автомобільних шляхів нараховує понад 450 кілометрів, а кошторис їх ремонту складає 926 млн грн.

Останнім питанням стала виконавська дисципліна та контроль строків реалізації документів. З метою чіткого моніторингу стану виконавської дисципліни апарату облдержадміністрації доручено запровадити систему електронного контролю за документообігом та термінами їх виконання.