24 лютого 2016, 17:08

Про Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності військово-цивільних адміністрацій»

Днями Президент підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності військово-цивільних адміністрацій». З прийняттям цього Закону удосконалено законодавче регулювання діяльності військово-цивільних адміністрацій в Луганській та Донецькій областях. 
Зокрема, у Законі прописано про те, що із введенням ВЦА у населеному пункті припиняються повноваження сільської, селищної, міської, районної в місті, районної, обласної ради. Раніше була ситуація коли у населених пунктах могли працювати ради попри те, що них були введені ВЦА.
Наступний важливий момент це уточнення юридичного статусу ВЦА. Прийнятим Законом передбачено, що районні та обласні державні адміністрації, що набули статусу військово-цивільних адміністрацій, не потребують внесення змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. В офіційній назві цих органів може застосовуватися поряд з назвою відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань додаткова назва «військово-цивільна адміністрація», що вказує на їхній тимчасовий статус із додатковими повноваженнями. 
Крім того, новим Законом передбачено, що військово-цивільну адміністрацію населеного пункту (населених пунктів) очолює керівник, який призначається на посаду та звільняється з посади керівником відповідної обласної військово-цивільної адміністрації за погодженням з керівником Антитерористичного центру при Службі безпеки України. 
З повним текстом Закону можна ознайомитися за посиланнямhttp://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/995-viii