08 квітня 2016, 16:39

Сільскогосподарники Луганщини об‘єднуються

Сьогодні, 8 квітня, відбулися загальні збори Асоціації та Кооперативу Сільгосптоваровиробників Луганської області, в яких взяла участь перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк та представники аграрного сектору економіки Луганщини.

Метою новоствореної Асоціації та Кооперативу Сільгосптоваровиробників Луганської області визначено  захист і відстоювання економічних, соціальних та інших інтересів членів організації, пов’язаних з їх діяльністю у сфері виробництва та обігу сільськогосподарської продукції, обладнання, сировини, матеріалів і послуг для виробництва цієї продукції, зокрема у взаєминах з органами державної влади та місцевого самоврядування.

Пріоритетним напрямом діяльності Асоціації є сприяння підвищенню ефективності функціонування сільськогосподарської галузі шляхом розроблення, обговорення та внесення пропозицій щодо об’єктивно обґрунтованих видів класифікаторів, стандартів якості товарів, експлуатаційної надійності та безпеки, стандартів з питань екології.

«Є велика необхідність об’єднання аграріїв задля захисту своїх інтересів, отримання міжнародної підтримки та пошуків ринку збуту продуктів», – зазначила Єлизавета Пушко-Цибуляк.