11 квітня 2016, 14:30

У Сєвєродонецьку відбувся семінар-тренінг «Діти – жертви конфлікту на Сході України: ризики та вразливість дітей, які є внутрішньо переміщеними особами»

Днями у Сєвєродонецьку за підтримки Данської Ради з питань біженців пройшов обласний семінар-тренінг для фахівців служб у справах дітей за темою «Діти – жертви конфлікту на Сході України: ризики та вразливість дітей, які є внутрішньо переміщеними особами».

У семінарі взяли участь заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик та керівник секретаріату міжфракційного депутатського об’єднання «Захист прав дітей – пріоритет держави» Верховної ради України Людмила Волинець.  

Учасники заходу обговорили питання особливості роботи з дітьми, переміщеними з зони АТО або тимчасово окупованих територій, у тому числі без законного представника; соціальний захист дітей у контексті Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми».

Значна увага під час проведення заходу приділялася реалізації порядку надання дозволу на вчинення правочинів щодо нерухомого майна, право власності або право користування на яке має дитина, що розташоване на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

Також жвава дискусія виникла при розгляданні механізму повернення українських дітей, які залишилися без батьківського піклування на території Російської Федерації, а раніше проживали на території України, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

Ольга Лішик зазначила, що питання соціально-правового захисту дітей в області, особливо внутрішньо переміщених, є одними з пріоритетних напрямів соціальної політики обласної влади.