12 квітня 2016, 17:43

У Сєвєродонецьку обговорили проблеми чорнобильців

Сьогодні, 12 квітня, з нагоди 30 роковин Чорнобильскої катастрофи відбулась зустріч керівництва області з чорнобильським активом регіону. 
У зустрічі взяли участь керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, актив міських і районних осередків громадської організацій «Союз Чорнобиль» Луганської області та учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Під час заходу обговорювалися питання з соціального та медичного захисту осіб, які постраждали в наслідок ЧАЕС та з нагоди проведення урочистих заходів у зв’язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.
«На сьогоднішній день у Луганській області нараховується більше 2000 безпосередніх учасників ліквідації, які мають першу, другу та третю категорії. Через атомне пекло, ризикуючи своїм життям і здоров'ям, пройшли сотні тисяч ліквідаторів. Луганщина відрядила багато своїх фахівців: міліціонерів, пожежних, будівельників, медичних працівників на боротьбу з невідомою та неконтрольованою стихією, – наголосила заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик. – Нині, ми низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді у ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті».
Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук повідомила, що станом на 1 квітня 2016 року на виплату грошових допомог та компенсацій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильскої катастрофи, до області надійшло та виплачено з державного бюджету 3 167 356 грн.