21 квітня 2016, 15:18

У Луганській області триває процес декомунізації

На виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» в Луганській області демонтовано 151 пам’ятник та перейменовано 1425 об’єктів топоніміки (вулиць, площ, провулків тощо). 
За 6 місяців І етапу дії Закону перейменовано: 1 колективне сільгосппідприємство у Новоайдарському районі, 1 районна газета у Марківському районі, 718 вулиць, площ, провулків. 
За 3 місяці дії ІІ етапу перейменовано 695 об’єктів. 
До Верховної Ради України та Українського інституту національної пам’яті надіслано матеріали щодо перейменування 23 населених пунктів із 23 існуючих.
Фактично за підсумками голосування на засіданні Верховної Ради України по Луганській області перейменовано 5 населених пунктів, з них: 3 - у Сватівському районі та 2 - у Міловському.
«В області останній та найбільший «вождь» впав у Лисичанську. Для його демонтування довелося залучати важку будівельну техніку. Залишилось перейменувати декілька вулиць у прифронтових районах», – зазначив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.