21 квітня 2016, 15:52

Віра на передовій: в розташуванні 92-ї бригади освятили нову капличку

На Луганщині напередодні вербної неділі у розташуванні одного з підрозділів 92-ї окремої механізованої бригади освячено нову каплицю. Християнський обряд провели військовий капелан отець Михайло та епископ Луганський і Старобільський преосвященний Афанасій.
Так, ще торік воїни-піхотинці разом із капеланами вирішили побудувати місце для спілкування із Богом і задоволення духовних потреб учасників антитерористичної операції.
Невеличку споруду з дерев’яних брусів швидко звели самі бійці бригади. Із необхідними матеріалами для новобудови допомогли волонтери та місцева влада. Прикрасили збудовану каплицю національними рушниками, малюнками та іконами, подарованими мешканцями різних регіонів країни.
«Відтепер хлопці на полі бою мають місце, де можуть побути наодинці з Богом та попросити духовної допомоги. Адже моральна сила на фронті є чи не най значущим фактором перемоги Таким чином, робота військового капелана з особовим складом підрозідлу, де він працював, була досить плідною, - зауважив командир 92-ї окремої механізованої бригади.
Після ритуалу освячення каплиці, преосвященний Афанасій вручив отцю Михайлу християнську відзнаку «За служіння Богові та Україні». 
«Коли нас – військових капеланів розподіляли по військових частинах, я мав потрапити до своїх земляків з Тернополя, які проходять службу в іншій бригаді Збройних Сил. Натомість потрапив саме до 92-ї. Та жодного дня я про це не пошкодував, бо тепер ми з харків’янами – одна сім’я, і я їх гордо називаю – мої побратими», - наголосив отець Михайло.
До речі, з нагоди Великодня командуванням бригади разом із військовими капеланами заплановано проведення християнських служб в усіх підрозділах та опорних пунктах військової частини.

За інформацією, прес-офіцеру 92 омбр ОТУ