13 травня 2016, 14:07

Відбулися скорботні заходи до Дня пам’яті жертв політичних репресій

У третю неділю травня в Україні відзначається День пам'яті жертв політичних репресій.

Сучасна Українська держава засуджує будь-які прояви агресії у ХХІ столітті.

Український народ ціною життя тисяч патріотів сьогодні відстоює шанс на своє мирне майбутнє, і тому солідарний з усіма народами, які постраждали від тоталітарних режимів, зокрема, кремлівського.

Сьогодні, 13 травня, у м. Сєвєродонецьку відбулися скорботні заходи до Дня пам’яті жертв політичних репресій.

Вони розпочалися траурною ходою учасників заходу та мітингом-реквіємом біля каплиці пам’яті жертв Голодоморів храмового комплексу «Лісова Дача» за участю керівництва Луганської облдержадміністрації, представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, духовенства, силових структур області, організацій та установ, громадськості.

Присутні зібралися, щоб вшанувати пам’ять жертв репресій, згадати тих, хто постраждав та загинув унаслідок злочинних дій тоталітарного комуністичного режиму.

Заступник голови облдержадміністрації Роман Косинський під час виступу зазначив: «Зараз на окупованих українських територіях запанували репресії проти тих, хто вважає Україну своєю Вітчизною. В’язнями російського режиму стали Надія Савченко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Геннадій Афанасьєв, Ахтем Чийгоз та інші патріоти», – і наголосив на тому, що у пам’ять про всіх невинно загиблих жертв репресій нам тепер треба жити так, щоб смерть мільйонів наших людей була виправдана щасливою долею нинішніх і майбутніх українців. «Єдине наше бажання сьогодні – жити в єдиній і вільній Україні», – підкреслив він.

Пам’ять всіх загиблих унаслідок політичних репресій присутні вшанували хвилиною мовчання.

Мітинг-реквієм завершився відправленням поминальної молитви за загиблими, яку провів керуючий Сєвєродонецькою Єпархією Української Православної Церкви, єпископ Сєвєродонецький і Старобільський Никодим, та покладанням квітів.