17 травня 2016, 15:31

У Сєвєродонецьку побувала пересувна виставки «Історія війни за незалежність. Донбас»

У Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім. С. Прокоф’єва відкрилася пересувна виставка «Історія війни за незалежність. Донбас». У відкритті взяв участь заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

Експозиція розповідає про найважливіші епізоди проведення антитерористичної операції на Сході України. У 12 розділах представлені фотоматеріали про захист Донецького аеропорту, Іловайський «котел», оборону Дебальцевського плацдарму, події у Краматорську, Маріуполі, Волновасі.

Окремо висвітлені дії спецпідрозділу СБУ та Центру спеціальних операцій «А». Можна побачити інформацію про спецоперацію СБУ на Одещині та протидію тероризму у мирних районах України.

Один із розділів виставки присвячений протидії спецпідрозділів СБУ диверсійно-розвідувальним групам бойовиків і російських найманців, які діють в зоні АТО та прифронтових районах. На виставці знайшли своє відображення сюжети про захоплення в заручники та ув’язнення українців у Росії, зокрема, Надію Савченко, трагедію малайзійського літака рейсу МН-17, анексію Криму.

Експозиція створена за матеріалами СБУ та передана музею для експонування Управлінням Служби безпеки України у Луганській області.

Після експонування у Сєвєродонецьку виставка вирушила в усі міста та районні центри області, напередодні побував у Лисичанську.