17 травня 2016, 12:42

Ольга Лішик: «Першочерговими завданнями Юрій Гарбуз поставив відбудову області, розвиток промисловості та пошук ринків збуту для луганської продукції. Але головне – це досягнення миру»

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик зустрілася з групою журналістів із Миколаївської та Херсонської областей, які в рамках прес-туру побували на Луганщині.

Так Миколаївську область представили газети «Березань», «Кривоозерщина», «Вперед», «Промінь», «Рідне Прибужжя», а Херсонську область – «День», «Новий день», «Постфактум» та «Саміздат.ks.ua».

Ольга Лішик розповіла про тяжкі наслідки, що зазнала Луганщина після бойових дій та обстрілів населених пунктів. Журналісти були шоковані, дізнавшись про загиблих та постраждалих, кількість пошкоджених об’єктів інфраструктури, соціальної та гуманітарної сфери в області.

Гості поцікавилися долею сумнозвісного лисичанського будинку та його жителів. Ольга Лішик зазначила, що з обласного бюджету виділено більш ніж 26 млн грн на допомогу жителям будинку, що вже перераховані до Лисичанської міськради.  Сама ж будівля визнана аварійною та буде розібрана.

Ольга Лішик наголосила, що голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зауважив, що реінтегрувати неконтрольовані Україню території області можливо лише мирним шляхом, за допомогою діалогу та поновлення спілкування між простими людьми.

«Першочерговими завданнями Юрій Гарбуз поставив відбудову області, розвиток промисловості та пошук ринків збуту для луганської продукції. Але головне – це досягнення миру», – наголосила заступник голови облдержадміністрації.

Ольга Лішик щиро подякувала жителям Миколаївської і Херсонської областей за підтримку та допомогу Луганщині в найскрутніші часи. Тому на знак вдячності найближчим часом наші артисти Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру порадують своєю творчістю мешканців цих регіонів.