19 травня 2016, 11:00

Відкрилася персональна виставка Заслуженого майстра народної творчості України Олександра Романенка

Днями у Лисичанському міському краєзнавчому музеї відбулося відкриття персональної виставки творчих робіт Заслуженого майстра народної творчості України Олександра Романенко «Різьблена казка Олександра Романенко» за участю заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик.

На виставці представлено більше сорока творчих робіт майстра, які вирізняються високою професійною майстерністю, досконалістю володіння технікою і багатою уявою, чим завжди привертають до себе увагу.

Колекція Олександра Романенка налічує понад дві тисячі виробів, виготовлених з дуба, ясена, бука, клена та груші. Це – фігурки птахів, тварин, казкових персонажів, предметів побуту.

Його творчість представлена на багатьох міжнародних та всеукраїнських виставках і фестивалях, де він неодноразово ставав лауреатом-переможцем. Роботи талановитого майстра зберігаються в музеях і приватних колекціях України, Нідерландів, Ізраїлю, Франції та інших країн.

«Ми пишаємося, що на нашій родючій землі живуть і займаються творчістю такі талановиті люди, як Олександр Романенко», – підкреслила Ольга Лішик.