10 червня 2016, 17:17

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз узяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку при Донецькій облдержадміністрації

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз узяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку при Донецькій облдержадміністрації в Краматорську.

          Представники Луганської та Донецької ОДА, народні депутати України, міські голови та голови районних адміністрацій під час прямого Інтернет-включення з Президентом України Петро Порошенком стали свідками підписання ним закону про перерозподіл коштів з територій, де українська влада тимчасово не здійснює свої повноваження. Згідно з цим законом  Луганщина отримає 1 мільярд 29 мільйонів гривень на розвиток інфраструктури.

          За законом гроші мають бути направленні на відновлення та відбудову об`єктів соціальної і транспортної інфраструктури, житлового фонду, водовідведення та водопостачання, систем забезпечення життєдіяльності, включно з їх утриманням та на соціально-економічний розвиток Донецької і Луганської областей.

Також ці кошти планується використати на реконструкцію опорних шкіл, дитсадків і амбулаторій.

        Звертаючись до присутніх у залі, Петро Порошенко зауважив, що завдання української влади – зробити все, аби населення Донбасу відчувало увагу до своїх потреб з боку влади.

        «Це гроші жителів Луганщини, – зауважив Юрій Гарбуз. – Якщо хтось збирається використовувати ці гроші нераціонально, не за призначенням, я буду підключати до контролю Антикорупційне бюро України. Я беру цю справу під особистий контроль».