13 липня 2016, 13:40

За підтримки Литовської Республіки на Луганщині реалізується декілька освітніх проектів

У рамках волонтерського проекту, започаткованого Національним центром «Мала академія наук України» спільно з організацією «Lithuanian Children and Youth Center», за підтримки Посольства України в Литві, Посольства Республіки Литва в Україні та Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації з 18 по 23 липня 2015 року Литву відвідали 12 юнаків і дівчат у віці від 15 до 18 років. Литовська сторона взяла на себе повне забезпечення  проїзду, проживання, харчування та екскурсійних поїздок.

За інформацією Посольства Литовської Республіки в Україні влітку 2016 року литовська сторона реалізує 2 проекти, до участі в яких залучені педагоги та учні Луганщини.

За фінансування Міністерства Закордонних справ Литви та Шведського інституту неурядовою організацією «ВІДКРИТА ХАТА» реалізується проект «Соціальна інтеграція через розвиток емоційного інтелекту та набуття навичок миротворення  у школах на Сході України».

Завдяки цьому 11 учнів середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 м. Сєвєродонецька – переможців конкурсу есе «Візія України 2030» – з 17 червня по 1 липня 2016 року відпочивали, навчалися азам журналістики, вправлялися у альпінізмі у таборі у Кам’янець-Подільському. У навчальних семінарах в рамках проекту 8-10 червня взяли участь 4 педагоги із Луганської області: міст Сєвєродонецька, Рубіжного та Щастя.

Другий етап проекту буде реалізовано у м. Буча з 7 по 17 липня.

Також Посольством Литовської Республіки в Україні фінансується проект «Літній табір миру для дітей, які живуть в регіоні конфлікту», в рамках якого  заплановано роботу літнього табору біля Чорного моря, для 44 дітей Станично-Луганського та Мар’їнського районів Луганської та Донецької областей.