15 липня 2016, 09:20

Луганщина збудує телевізійну вежу на кошти з обласного бюджету – Юрій Клименко

Про це він заявив у коментарі «Детектору медіа».

«Ми встановимо телевежу 136 метрів, яку нам дали через міністерство інформполітики іноземні партнери. Фінансові документи вже всі оформили. Ми виділяємо гроші з обласного бюджету, бо півроку добивалися, щоб нам дали з центральних органів влади, але у відповідь - усілякі бюрократичні перепони. Ми махнули рукою і вирішили, що краще виділити з обласного бюджету, щоб побудувати нарешті цю вежу. Сигнал покриє майже всю область і Луганськ. На думку фахівців, сигнал дійде до Краснодона», – сказав Юрій Клименко.

На його думку, проведення виїзного засідання Комітету свободи слова та інформаційної політики на Луганщині було вкрай необхідно, оскільки народні депутати змогли на власні очі пересвідчитися, які канали дивляться і слухають жителі області - особливо на лінії розмежування, наприклад в Станиці Луганській.

«Ми неодноразово піднімали питання до вищих органів влади щодо ситуації саме в інформаційній сфері. На наше переконання, треба війну вигравати в головах людей, які знаходяться і на окупованій, і нашій території, на лінії розмежування. Наприклад, у Северодонецьку приблизно 70% проукраїнських і 30% проросійських жителів. А в населених пунктах на передовій все навпаки: 80 % - проросійських, і 20% – проукраїнських. Величезна російська пропаганда, і канали, які надають взагалі неправдиву інформацію. З цим нарешті щось треба робити», – сказав заступник голови Луганської ОВЦА.