15 липня 2016, 13:42

Понад 1 млрд гривень отримають регіони Луганщини на відбудову та відновлення

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз 11 липня підписав розпорядження, згідно з яким залишки коштів місцевих бюджетів населених пунктів, де органи влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, будуть спрямовані виключно на фінансування об’єктів та заходів на територіях, контрольованих української владою – понад 1млрд гривень.

Документ підготовлено, керуючись Законом України від 02.06.2016 № 1406-VІІІ «Про внесення зміни до підпункту 4 пункту 24 розділу VІ «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України» відповідно до якого, ці кошти не можуть бути спрямовані та використані на об’єкти та заходи у населених пунктах, які розташовані на лінії зіткнення.

До переліку увійшли об’єкти дорожнього господарства, житлового фонду, ЖКГ, водопостачання та водовідведення, освітньої сфери, охорони здоров’я, культури та спорту усіх регіонів області, підконтрольних українській владі.

Не тільки об’єкти, які постраждали внаслідок бойових дій, але й ті, що роками потребували ремонту та відновлення внаслідок фізичної зношеності та аварійного стану.

Було задіяне принцип рівного розподілу коштів: районам виділено по 6 млн грн, містам – по 15 млн грн, Білокуракинській та Новопсковській об’єднаним територіальним громадам – по 2 млн грн.

Слід зазначити, що з переліку регіонів виключено Станично-Луганський район та м. Попасна, оскільки ці території знаходиться у безпосередній близькості до лінії розмежування. Проте, ця ситуація буде виправлена за рахунок інших джерел фінансування.

Найбільша сума у розмірі 500 млн грн буде спрямована на вирішення проблем у медицині.