28 липня 2016, 10:42

Марафон дружби триває: делегація Луганщини відвідала Вінницьку область

Перебуваючи на теренах Вінниччини делегація Луганщини відвідала село Черепашинці Калинівського району та ознайомилася з роботою сільського Будинку культури, амбулаторії сімейної медицини та оглянула водогін. Після чого луганчани мали можливість поспілкуватися з активом Вінницької області.

На зустрічі були присутні голова Вінницької обласної ради Анатолій Олійник, голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій, заступник Вінницького міського голови Галина Якубович, заступник голови Луганської облдержадміністрації Роман Косинський, а також керівники департаментів, управлінь, установ та організацій Вінницької області, представники органів місцевого самоврядування та засобів масової інформації, громадські активісти.

Анатолій Олійник ознайомив гостей із адміністративно-територіальним устроєм області, розповів про органи місцевого самоврядування та їх діяльність.

«У Вінницькій області налічується 1504 населених пункти, серед яких дві об’єднаних територіальних громади – це Калинівська та Студенянська. А 28 серпня цього року в Іллінецькій та Вапнярській мають відбутися вибори, – розповів Анатолій Дмитрович. – Що стосується знаходження точок дотику та результативних рішень у площині перемовин з фракціями, громадськими організаціями, депутатський корпус працює абсолютно конструктивно та демократично».

При Вінницькій обласній раді діє Громадська рада, яка складається із 124 громадських організацій. Члени Громадської ради активно долучаються до роботи обласної ради та обговорення проектів рішень.

Презентував також Вінницьку область директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко. Про агропромисловий комплекс області розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Микола Неїлик, заступник голови облдержадміністрації Василь Броварник поділився досвідом щодо впровадження механізму «теплих кредитів».

Голова Фонду комунальної організації «Обласний Фонд сприяння інвестиціям та будівництву» Володимир Бабошин ознайомив із роботою, яка здійснюється в області стосовно пільгового довгострокового кредитування будівництва житла та мереж.

Позитивним досвідом об’єднання територіальних громад із луганською делегацією поділилися секретар об’єднаної територіальної громади міста Калинівка Лариса Кудін та Іллінецький міський голова Володимир Ящук. 

Після обіду делегація ознайомилася з роботою твердопаливної котельні ВМТЕ. Цей об’єкт викликав особливий інтерес та захоплення луганчан. Адже нова котельня, будована за підтримки Швейцарії та Євросоюзу, працює на біопаливі та опалює помешкання близько 80 000 вінничан!

Також луганчани побували у Центрі надання адміністративних послуг «Прозорий офіс». Наприкінці дня відвідали місто-курорт Хмільник, де у «Медичному центрі реабілітації залізничників» ознайомилися з комплексом лікувальних процедур із застосуванням радону.

«Вінницька область запровадила цілий ряд прекрасних інноваційних проектів, частину з яких ми можемо ефективно відтворити на Луганщині. Дякуємо нашим друзям за безцінний досвід. Упевнений, що попереду нас чекає тісне співробітництво», – прокоментував результати візиту заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Роман Косинський.