28 липня 2016, 15:41

В облдержадміністрації відбувся конкурс пасажироперевізників

27 липня заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання конкурсного комітету з регулярного перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути).

Також серед членів конкурсного комітету були присутні представники структурних підрозділів облдержадміністрації, громадських організацій, Управління Укртрансбезпеки у Луганській області, Головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області та силових відомств.

Оцінка перевізників проводилася за врахуванням показників достатньої кількості автобусів, що відповідають усім технічним характеристикам, наявності резерву транспортних засобів у разі виявлення несправності задіяного на маршруті автобусу та транспортних засобів, пристосованих до перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Юрій Клименко так прокоментував перебіг конкурсу та його результати: «Вважаю, що сьогодні ми впоралися із завданням та законно і прозоро провели конкурс серед пасажироперевізників. На конкурсі розглянуто 43 об’єкти, учасниками подано 67 заяв. Під час багатогодинної дискусії члени конкурсного комітету визначили переможців конкурсу на 26 об’єктах.

Значний об’єм викривленої та невірно наданої інформації перевізниками став причиною саме такої кількості узгоджених об’єктів конкурсним комітетом. Керівникам транспортних підприємств порадили виправити виявлені порушення та повторно подати документи для участі в конкурсі. Управлінню транспорту, зв’язку  та дорожнього господарства облдержадміністрації надано доручення найближчим часом підготувати маршрути до нового конкурсу. Ті маршрути, на яких не визначено переможців, будуть обслуговуватися перевізниками, що працюють на них по сьогоднішній день».