28 липня 2016, 16:40

Юрій Гарбуз: Обов’язок обласної влади – забезпечити гідні умови праці для місцевих медиків

Кабінет Міністрів України видав розпорядження № 520, відповідно до якого відбудеться перерозподіл обсягу нерозподілених видатків медичної субвенції для територій Луганської та Донецької областей.

Ці кошти будуть спрямовані на оплату праці медичним працівникам районних та міських закладів охорони здоров’я. Потреба в цьому виникла у зв’язку із великою кількістю внутрішньо переміщених осіб в області, що у свою чергу стало суттєвим навантаженням на медперсонал лікарень.

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації зауважив, що обласна влада постійно зверталася до Уряду з проханням допомогти у вирішенні цієї проблеми. «На підконтрольній українській владі території медичні послуги надаються також жителям і з окупованих територій, тому робота у сфері охорони здоров’я зросла щонайменше вдвічі. Наш обов’язок як обласної влади забезпечити гідні умови праці для місцевих медиків. Я дуже радий, що наші медики почнуть отримувати більш-менш гідну зарплатню. Бо їх праця в непростих умовах сьогодення заслуговує від держави підтримки та поваги», – підкреслив Юрій Гарбуз.