29 липня 2016, 19:13

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко завітала до Луганщини

29 липня Перший заступник Голови Верховної Ради України, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, представник України у робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко відвідала Луганщину.

 

Разом із заступником голови Луганської облдержадміністрації Юрієм Клименком, керівництвом Луганського прикордонного загону та Головного управління ДСНС України в Луганській області вона оглянула КПВВ «Золоте».

 

Було обговорено питання готовності КПВВ до відкриття, наявності необхідного обладнання для забезпечення безпеки громадян. Ірина Геращенко відзначила, що КПВВ готовий до виконання своїх функцій.

 

Цього ж дня Ірина Геращенко та Юрій Клименко у Сєвєродонецьку поспілкувалися з пораненими бійцями Збройних Сил України, які проходять курс лікування у 59-му військово-мобільному шпиталі. Перший заступник голови Верховної Ради України зауважила, що розташування шпиталю в близькості до лінії розмежування, допомагає оперативно надавати медичну допомогу нашим воїнам.

 

Крім цього Ірина Геращенко ознайомилася з роботою освітнього Центру «Донбас-Україна» при Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля та приймальної комісії, поспілкувалася з професорсько-викладацьким складом вищих навчальних закладів Луганщини. Гостя під час зустрічі нагородила представників освітніх закладів області грамотами Верховної Ради України за заслуги перед українським народом.

 

Про результати поїздки Ірина Геращенко розповіла під час брифінгу в облдержадміністрації, у якому взяли участь Юрій Клименко, представники громадськості, обласних і загальноукраїнських ЗМІ.

 

Перед спілкуванням з пресою вона нагородила почесними грамотами Верховної Ради України видатних жителів області, які працюють у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах, що розташовані вздовж лінії розмежування.