Головна сторінка Карта порталу Сьогодні:  четвер, 02 травня 2024
Sub_Class with id 258 does not exist
  
  Пошук:

Вхід у систему
Опитування
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАТериторіальні підрозділиГоловне територіальне управління юстиції у Луганській областіБезоплатна правова допомогаБезоплатна вторинна правова допомога

 
Безоплатна вторинна правова допомога

05 04 2012,10:33 | Безоплатна вторинна правова допомога

 

Законом України «Про безоплатну правову допомогу», який набрав чинності 9 липня 2011 року, передбачено формування в Україні системи безоплатної правової допомоги.

 

Відповідно до Закону система складається з двох взаємопов’язаних складових – систем безоплатної первинної та безоплатної вторинної правової допомоги.

 

Безоплатна первинна правова допомога передбачає надання правової інформації, консультацій, роз’яснень з правових питань, складення заяв, скарг, інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру). Право на отримання такої допомоги мають всі особи, які перебувають під юрисдикцією України, а надавати її з 9 липня 2011 року зобов’язані всі органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

 

Безоплатна вторинна правова допомога полягає у забезпеченні захисту особи від обвинувачення, представництва особи в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, а також складенні документів процесуального характеру. Право на отримання такої допомоги мають малозабезпечені особи, а також особи, віднесені до певних соціально вразливих груп (діти-сироти, ветерани війни, реабілітовані особи, інші категорії осіб). Таку допомогу надаватимуть спеціально створені протягом 2012 – 2014 років центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

Загальна інформація про стан формування системи безоплатної правової допомоги[тут]

 

До уваги адвокатів, конкурс!

 

Міністерством юстиції прийнято рішення про проведення конкурсу адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.

Прийом документів для участі у конкурсі проводиться до 23 квітня 2012 року головними управліннями юстиції в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, а також районними, районними в містах, міськими (міст обласного значення) та міськрайонними управліннями юстиції.

Детальна інформація про конкурс міститься тут[тут].

 


05.04.2012,11:19 | Конкурс адвокатів для надання безоплатної правової допомоги
05.04.2012,10:33 | Безоплатна вторинна правова допомога

||
© 2006-2013 Луганська обласна державна адміністрація
91016, Україна, м. Сєвєродонецьк, пр-т.Центральний, 59
Тел. (+38 0645) 70-50-85 , Тел./Факс (+38 0645) 70-50-86
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера