Головна сторінка Карта порталу Сьогодні:  середа, 01 травня 2024
Sub_Class with id 258 does not exist
  
  Пошук:

Вхід у систему
Опитування
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАТериторіальні підрозділиГоловне територіальне управління юстиції у Луганській областіПравова освітаПравова освіта окремих верств населення

 
Правова освіта окремих верств населення

13 03 2010,11:58 | На виконання наказу Мінистерства юстиції України від 04.03.2010 № 171/7 “Про проведення Всеукраїнського правового турніру серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів, присвяченого 300-й річниці прийняття Конституції гетьмана Пилипа Орлика”

З метою реалізації Указу Президента України "Про відзначення 295-ї річниці та підготовку заходів до 300-ї річниці прийняття Конституції гетьмана Пилипа Орлика" та відповідно до наказів Міністерства юстиції України від 04.12.2009 року № 1132/7 "Про затвердження плану заходів з відзначення у квітні 2010 року 300-ї річниці прийняття Конституції гетьмана Пилипа Орлика", від 04.03.2010 року № 171/7 “Про проведення Всеукраїнського правового турніру серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів, присвяченого 300-й річниці прийняття Конституції гетьмана Пилипа Орлика” Міністерством юстиції України в період з 05 березня 2010 року по 08 квітня 2010 року буде організовано та проведено Всеукраїнський правовий турнір серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів.
            Метою проведення турніру є сприяння утвердженню поваги до права в Україні, його джерел та історичного минулого. Завданнями турніру є підвищення загального рівня правової культури та сприяння вдосконаленню системи правової освіти молоді, набуттю необхідного рівня правових знань; створення належних умов для отримання громадянами знань про свої права, свободи і обов’язки; сприяння формуванню у громадян поваги до права, гуманістичних правових ідей, загальнолюдських та національних правових цінностей, а також подоланню правового нігілізму у підростаючого покоління; сприяння підвищенню рівня правової поінформованості населення; поширення серед молоді ідеї активного та корисного проведення дозвілля, а також залучення молоді до участі в інтелектуальних іграх. Учасником правового турніру може бути учень старших класів загальноосвітнього навчального закладу. Команда складається з 5 (п’яти) учнів, яку очолює обраний капітан. Команди повинні зареєструватися у встановленому оргкомітетом порядку через подання заявки у строк до 15 березня 2010 року до управління освіти та науки Луганської облдержадміністрації (Ткачовій Т.М.) Правовий турнір “Знавці права” серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів, присвяченого 300-й річниці прийняття Конституції гетьмана Пилипа Орлика буде проведено 22 березня 2010 року. Участь гравців, не заявлених в заявці, та гра в двох і більше командах в турнірі заборонена. Команди зобов’язані дотримуватися умов Положення про проведення Всеукраїнського правового турніру «Знавці права» серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів (додається) і рішень, ухвалених організаторами. Учасникам буде заборонено під час турніру використовувати мобільні засоби зв’язку та будь-які інші інформаційно-довідкові матеріали.
            Довідки за телефоном: 53-81-20 (Головне управління юстиції у Луганській області)

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ
про проведення Всеукраїнського правового турніру «Знавці права» серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів в рамках відзначення 300-ї річниці прийняття Конституції гетьмана Пилипа Орлика

1. Загальні положення, мета та завдання конкурсу

1.1 Всеукраїнський правовий турнір «Знавці права» серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів проводиться на виконання наказу Міністерства юстиції України від 04.12.2009 року № 1132/7 «Про затвердження плану заходів з відзначення у квітні 2010 року 300-ї річниці прийняття Конституції гетьмана Пилипа Орлика».

1.2. Метою турніру є сприяння утвердженню поваги до права в Україні, його джерел та історичного минулого.

1.3. Завданнями турніру є:
Підвищення загального рівня правової культури та сприяння вдосконаленню системи правової освіти молоді, набуттю необхідного рівня правових знань;
Створення належних умов для отримання громадянами знань про свої права, свободи і обов’язки;
Сприяння формуванню у громадян поваги до права, гуманістичних правових ідей, загальнолюдських та національних правових цінностей, а також подоланню правового нігілізму у підростаючого покоління;
Сприяння підвищенню рівня правової поінформованості населення;
Поширення серед молоді ідеї активного та корисного проведення дозвілля;
Залучення молоді до участі в інтелектуальних іграх.

2. Організація проведення конкурсу

2.1 Для проведення правового турніру утворюється оргкомітет і журі.

2.2 Склад організаційного комітету та журі затверджується наказом Міністерства юстиції.

2.3 До участі у правовому турнірі залучаються команди із числа учнів старших класів загальноосвітніх навчальних закладів.

3.Учасники турніру
Учасником правового турніру може бути учень старших класів загальноосвітнього навчального закладу України.
До участі в турнірі запрошуються команди від загальноосвітніх навчальних закладів України.
Команда складається з 5 (п’яти) учнів, яку очолює обраний капітан.

4. Правила проведення правового турніру
Турнір проводиться у два етапи: відбірковий (до 26.03.2010 року) – головними управліннями юстиції та фінальний (07.04.2010 року) – Міністерством юстиції.
Проведення відбіркових турів здійснюються головними управліннями юстиції за самостійно підготовленими завданнями.
У правовому турнірі беруть участь команди загальноосвітніх навчальних закладів відповідно до поданої заявки.
У заявці вказується: (1) прізвище, ім’я, по батькові членів команди (5 осіб); (2) контактні телефони учасників та капітана команди; (3) відповідальна особа (П.І.Б. і номер телефону).
За результатами відбіркових турів головними управліннями юстиції до Міністерства юстиції (до 25 березня) направляється інформація про команду-переможця правового турніру у регіоні (копія заявки, інформація зі змістом питань та результатами оцінювання відповідей у табличному варіанті) та її копія на електронну адресу: legalmet@minjust.gov.ua ( з позначкою «правовий турнір»)
За результатами проведення відбіркових турів організаційний комітет відбирає за кращими результатами 5 команд з адміністративно-територіальних одиниць.
Правовий турнір проходить у форматі спортивного Що? Де? Коли?
Процес ведення гри контролюється ведучим. У спірних питаннях остаточним є рішення ведучого.
Відбірковий тур проходить за рейтинговою системою.
Завдання команд - правильно відповісти на запитання ведучого у письмовому вигляді на спеціальному аркуші паперу.
На обговорення виділяється 1 хвилина. Обговорення та відповіді на запитання дозволяються винятково після сигналу (слів) ведучого. Після закінчення хвилини часу надається додаткових 10 секунд для запису відповіді на аркуші паперу (карточці відповіді). Після цього капітан команди підіймає руку з відповідною карточкою.
Карточки збирають асистенти. Зібрані відповіді передаються до журі, які визначають, зараховувати чи ні відповідь до єдиної рейтингової системи. За кожну правильну відповідь команда отримує один бал.
Ведучий має право отримати від капітана команди уточнення будь-яких питань у разі потреби уточнення з боку журі. Під час відповіді на уточнююче запитання одним із гравців, іншим учасникам команди забороняється продовжувати обговорення і підказувати. В разі порушення цього правила команда може бути дискваліфікована.

Відповідь вважається неправильною якщо:
відповідь недостатньо розкриває суть питання (недостатня міра конкретизації);
форма відповіді не відповідає формі запитання;
подано декілька варіантів відповіді;
відповідь містить грубі помилки, які спотворюють чи змінюють її суть.

Гра ведеться доки не будуть поставлені всі блоки запитань.

Кількість питань становить 30. Загальне число турів 2 (по 15 запитань). Перерва між турами – 10 хвилин. Правильна відповідь – 1 бал.

У разі підказки із залу, яка вплинула на хід гри, ведучий змінює запитання, а людина, яка підказувала, повинна залишити гральний зал.

У випадку, якщо команда не погоджується з рішенням ведучого (журі), капітан команди має право звернутися з проханням про розгляд скарги. Скарги команд розглядаються в паузах між грою та перед оголошенням остаточних підсумків турніру.

5. Додаткові умови
Команди повинні зареєструватися у встановленому оргкомітетом порядку через подання заявки.
Участь гравців, не заявлених в заявці, та гра в двох і більше командах в турнірі заборонена.
Команди зобов’язані дотримуватися умов даного Положення і рішень, ухвалених організаторами.
У ході турніру учасники не вправі допускати некоректної поведінки щодо організаторів, суперників і глядачів.
Учасники не повинні залишати своїх місць до офіційного закінчення туру, не заважати роботі ведучого тощо.
Учасникам забороняється під час турніру використовувати мобільні засоби зв’язку та будь-які інші інформаційно-довідкові матеріали. В разі зафіксованої ведучим такої ситуації, яка може вплинути на хід гри, дана команда дискваліфікується та повинна залишити гральний зал.

 


16.03.2012,15:46 | Письмо по тижню прав.зн. - март 2012
13.01.2011,13:09 | В Луганську проведено науково-практичну конференцію з питань правового виховання неповнолітніх
11.11.2010,09:30 | В Луганську пройде обласний етап Всеукраїнського правового турніру "Знавці права"
16.06.2010,11:06 | 17 червня 2010 року відбудеться засідання Координаційної ради молодих юристів при Головному управлінні юстиції у Луганській області
20.05.2010,10:15 | Анкета кандидата в члени Координаційної ради молодих юристів
20.05.2010,10:05 | Положення про Координаційну раду молодих юристів
11.05.2010,09:10 | У З А Г А Л Ь Н Е Н Н Я результатів проведення за участю міських, районних та міськрайонних управлінь юстиції Тижня правових знань в навчальних закладах, на підприємствах, в установах та організаціях області у березні 2010 року “Ми різні — ми рівні"
23.03.2010,10:10 | Проведено відбірковий тур Всеукраїнського конкурсу "Знавці права"
13.03.2010,11:58 | На виконання наказу Мінистерства юстиції України від 04.03.2010 № 171/7 “Про проведення Всеукраїнського правового турніру серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів, присвяченого 300-й річниці прийняття Конституції гетьмана Пилипа Орлика”
13.03.2010,11:46 | На виконання наказу Мінистерства юстиції України від 04.03.2010 № 170/7 “Про проведення Всеукраїнського студентського конкурсу творів на тему: «Конституція гетьмана Пилипа Орлика»
18.02.2010,13:56 | Учитель року - 2010 з основ правознавства
15.02.2010,12:33 | Тиждень правових знань - березень 2010 року
15.02.2010,11:56 | Тиждень правових знань - грудень 2009 року(підбиваємо підсумки)
26.09.2009,16:32 | Тиждень правових знань - жовтень 2009 року
21.04.2009,18:45 | Мережа Центрів європейської інформації

|| Наступна сторінка
Сторінки: 1 2
© 2006-2013 Луганська обласна державна адміністрація
91016, Україна, м. Сєвєродонецьк, пр-т.Центральний, 59
Тел. (+38 0645) 70-50-85 , Тел./Факс (+38 0645) 70-50-86
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера